Pilates

Kaikki aikuisten tunnit löydät sivulta AIKUISTEN LIIKUNTA.

SUNNUNTAISIN SORVAKOSSA klo 16-17.00

MAANANTAISIN SORVAKOSSA klo 18-19.00

KESKIVIIKKOISIN LAITILAN URHEILUTALOLLA klo 15-16.00 (Vakkaopiston tunti)

Pilates -tuntien tavoitteena on vahva ja liikkuva selkä. Pilates -harjoittelu parantaa ryhtiä samalla kun se parantaa keskivartalon syvien lihasten hallintaa ja - voimaa. Harjoittelu parantaa tasapainoa, koordinaatiokykyä ja auttaa sinua keskittymään oman kehon kuuntelemiseen. Kun palaset loksahtavat kohdilleen ja lihasketjut oppivat seuraamaan luontevasti toisiaan niin ryhti paranee ja selkä-, niska- ja hartiakivut vähenevät.

Pilatestunneilla liikkeiden tehoa tärkeämpää on liikkeiden laatu. Tunneillani edetään rauhallisesti oman kehon haasteita kuunnellen. Pilates tunti vaatii paikallaan oloa ja pysähtymistä - keskittymistä olennaiseen. Liikkeet voivat tuntua aluksi ihan mitättömiltä venytyksiltä mutta kun jaksaa keskittyä niihin olennaisiin pikkujuttuihin niin huomaakin olevansa isojen haasteiden äärellä!

Pilates tunti sopii kaikille perusterveille naisille ja miehille. Tunnille kannattaa pukeutua 'kerroksittain', siten että sinulle ei tule alussakaan vilu. Tunnilla ei tarvita kenkiä, villasukatkin käy hyvin.