Painonhallinta ja ravintovalmennus


  • löytää ja oppia telkemään pieniä, terveellisiä valintoja joiden myötä painokin ehkä vähenee tai pysyy poissa.
  • löytää terveelliset elämäntavat - ei vain laihduttaa!
  • saada ideoita, vinkkejä ja tietoa ravinnosta, liikunnasta ja levosta

Mukaan ovat tervetulleita kaikki ikään, kokoon tai kuntoon katsomatta. Ryhmän tarkoitus on tukea, kannustaa, jutella ja jakaa kokemuksia. Ohjaajana toimii Trainer4You ravintovalmentaja Johanna Harikklaa-Nurmi mutta toiveena ja ajatuksena on, että ryhmä on se voima ja tuki, joka kantaa tavoitteissa eteen päin. (Kaikkien ei tietenkään tarvitse olla äänessä vaan mukaan saa tulla myös ujommatkin puhujat!)

Hinta on sama kuin jumpissa eli 8€/kerta (hintaan sisältyymyös klo 19 alkava ulkotreeni kahvakuulaillen) tai sarjakortilla tai kausimaksulla.
Mukaan ei tarvitse ilmoittautua.


Mietteitä Tsemppiryhmän aloituksesta:

Eilen aloitettiin siis tsemppaamaan laiskuutta ja arjen huonoja tapoja vastaan. Ryhmän ideana on jutella ja pohtia, että miten voisi muuttaa omaa arkea hiukan parempaan suuntaan, noin niinkun oman terveyden ja hyvinvoinnin kannalta. Toivon, että ehdimme 7 viikon aikana jutella esim. kasviksista, ateriarytmistä, ravintoaineista, liikunnasta ja levosta.
Eilen ’aloituspuheessani’ muistutin, että en ole kannustamassa ketään laihdutuskuurille vaan toivon, että tämä ryhmä herättää ajatuksia ja synnyttäisi ideoita, joilla omassa arjessa voisi saada aikaan pysyviä muutoksia. Pienistä asioista on oikeasti hyötyä pitkällä aikavälillä mutta niitten pienten muutosten täytyy tapahtua syvällä pääkopassa jotta ne muuttavat arkea pysyvästi ja ihan oikeasti.
Ensimmäisen kerran aiheena ja viikon ’teemana’ olivat kasvikset. Viikon tavoitteena on lisätä kasvisten käyttöä ja kokeilla ehkä jotain uuttakin. Suositusten mukaan joka päivä pitäisi syödä vähintään 0,5 kg kasviksia, siis vähintään eli 0,5 kg saa ylittyä! Suositeltavaa on käyttää kasviksia monipuolisesti päivän aikana eli vihanneksia, marjoja, juureksia, salaatteja, yrttejä ja hedelmiä. Niitä voi laittaa leivälle, tehdä salaatteja, käyttää lisukkeena, lisätä keittoihin, -patoihin, -kastikkeisiin, syödä sellaisenaan tai vaikka leipoa jotakin herkullista!
Kasvisten käyttöä ei pidä pelätä. Normaali ihmisen arjessa banaani tai avokado eivät lihota, se on pieni murhe. Kun lisäät päivän annoksiin monipuolisesti eri kasviksia niin sehän on jostakin muusta pois! Ja kasviksiahan ei syödä vain siksi, että ne olisivat kevyttä laihdutusruokaa vaan siksi, että kasviksista me saamme terveytemme ja jaksamisemme kannalta paljon tärkeitä ainesosia!!!
- Johanna